Ornimat, Stembert - Belgium

The care home is there to provide 153 residents with the required care. The building's height was already restricted in the design phase. This was to show consideration for other houses in the vicinity. The required technical rooms and service areas are housed in the basement. The care home is built around a central garden where all the various paths, rooms and common areas emerge. A second garden for rehabilitation or physiotherapy sessions lies on the east side of the building. The natural slopes of the site have been used to protect any zones at risk of overheating from the sun.

Discover Ornimat
reference

Information

More information about the reference is available below.

Product group Façade panel

Product type Ornimat

Project type Residential

Construction year 2014

Main colour RAL 8014, Ral 8007 and RAL 1019

Address Stembert – Belgium

Architect Altiplan & Creative Architecture

Inspiration

This reference has Ornimat as its main product

In realising this project, use was made of three inspiration colours in the Ornimat range. The basic shade (RAL8007) in the selection matches the RAL colour of the windows perfectly. The patio walls are covered with Ornimat façade panels, which form a lovely contrast with the white plasterwork.

Product page